Rosenmetoden
– velvære for krop og sjæl


ba rosenmetodenvest.dk 93Rosenmetoden arbejder med sammenhængen mellem åndedræt, muskelspændinger og uforløste følelser. Afspænding er en port til øget opmærksomhed, kropsbevidsthed, selvindsigt og velvære..

Kroppen er den ramme, vi lever vores liv igennem. Kroppen taler sit eget sprog. Den viser måden, vi står og sidder på, hvordan vi bevæger os, når vi leger, går eller løber og hvilken holdning, vi indtager, når vi arbejder.

Uden at vi ved det, afspejler kroppen vores indre. Livsholdningerne præger vores krop. Disse indeholder tanker, oplevelser og følelser, som vi ubevidst tilbageholder ved at spænde musklerne. Muskelspændinger hjælper os at holde vanskelige oplevelser og følelser under kontrol - ofte i sådan en grad at vi mister kontakten med, hvad det er vi kontrollerer.

Helt enkelt bliver de muskelspændinger, vi udvikler, og måden, vi trækker vejret på, vejviser til os selv, vores følelser og indholdet af disse. Vi har alle spændte muskler i en eller anden grad. Egentlig kan vi takke disse spændinger, for de har været en nødvendig støtte i livet og de har " holdt os oppe". Når spændinger bliver til smerter, er det på tide vi siger " tak for hjælpen", nu har jeg ikke brug for dig mere.

Mange har glemt at lytte til kroppen og mærker den ofte først, når spændinger, smerter og ubehag opstår. Smerter er kroppens måde at sige fra på, når noget ikke er i orden.

Mange tror, at det bare er dårlige oplevelser og følelser der er fortrængte, men det kan være ligeså mange gode følelser, der er tilbageholdt og glemt. Tilbageholdt følelser kan for eksempel være både glæde, sorg, styrke, frygt, vrede eller kærlighed.

 

rosenmetoden-2rosenmetoden-1

 

Rosensession eller rosentime

Rosenterapeuten giver støtte til muskelspændinger på en meget respektfuld og direkt måde. Med sine hænder støtter terapeuten de spændte muskler og med sit nærvær lytter hun til klientens krop og dens signaler. Når du oplever støtte, kan muskelspændinger og åndedræt frigøres.

I Rosenmetoden giver kroppen kun slip på det, den er rede til at give slip på. Terapeuten går ikke over klientens egne grænser og har dyb respekt for og tillid til kroppens egne ressourcer. Reaktionerne i løbet af en rosentime er meget forskellige. For mange er det en skøn meditativ stund. En del mærker blot en dejlig afslapning, mens andre oplever stærke følelser.

Et godt resultat af en rosensession kan være, at mærke at kroppen bagefter er i stand til at slappe af og at man trækker vejret mere ubesværet.

Rosenmetoden kan give en oplevelse af hvad der er rigtig og sandt for dig, i stedet for hvad alle andre har lært dig til at tro er sandt.